0 items - 0,00zł 0

Jak zrobić mleko kokosowe?

Nie miałam pojęcia, że zrobienie go jest takie proste i tanie (!). Koszt puszki to około 5 złotych, a kokosa kupiłam w Tesco za złotówkę. Kawa z takim mlekiem to fajna alternatywa, a shake… mniam. Mleczko można przygotować również z wiórków kokosowych, a bardzo fajny sposób opublikowała dzisiaj Annowa <klik>.
Zapraszam na tutorial 🙂

mleczko kokosowe

Nie mogłam znaleźć młotka, a kombinerki posłużyły mi właśnie zamiast niego

jak zrobić mleko kosowe

Kokos ze szklanką wrzątku zbelndowałm. Powtórzyłam to samo dodając drugą szklankę. Dobrze jest dać maszynie chwilę na odsapniecie, żeby jej nie przegrzać 

Przez szmatkę odcisnęłam płyn i gotowe. Wystarczy odstawić do lodówki i można korzystać do woli 🙂

Kto ma ochotę na pysznego shake`a?


Użyłam do niego lodów śmietankowych (sklepowych ;))i mleczka kokosowego. Na kolacje raczej się nie skuszę, ale do południa bez żadnych wyrzutów sumienia mogę konsumować

Komentarze

  • katnova
    opóblokowany 11 lutego 2014 21:46 0Lubi

    Jak tak polezy w lodowce to na wierzchu moze oddzielic sie olej kokosowy;)

  • Obsession
    opóblokowany 11 lutego 2014 21:48 0Lubi

    o mamo! aż mi ślinka poleciała 😀

  • Unknown
    opóblokowany 11 lutego 2014 21:53 0Lubi

    Agata, kopiuję sobie Twój wpis i jak tylko będę mogła- mleczko kokosowe na pewno zagości w mojej lodówce, a kawa z nim to będzie wręcz obowiązek :)))

  • mitek
    opóblokowany 11 lutego 2014 21:56 0Lubi

    a ja robię z wiórków kokosowych, nieco prościej, chociaż na pewno to nie ten smak…

  • Lanelle
    opóblokowany 11 lutego 2014 22:03 0Lubi

    wow, jakie to proste 🙂 musze sprobowac 🙂

  • Anonimowy
    opóblokowany 11 lutego 2014 22:24 0Lubi

    Świetny post! Chciałam zapytać o buty do treningu, w przyszłym tygodniu w Lidlu będą do kupienia buty sportowe czy polecasz takie do treningu? Nie mam pieniędzy na markowe buty, wolę te pieniądze przeznaczyć na karnet do klubu. Czy takie buty są ok? I czy chronią stopę?
    Będę wdzięczna za odpowiedź:)

  • Tomasz Trawienny
    opóblokowany 11 lutego 2014 22:26 0Lubi

    Polecam dodać do tego orzechy laskowe jak ktoś lubi :]

  • Anonimowy
    opóblokowany 11 lutego 2014 22:38 0Lubi

    Kolejny fajny przepis na mleko:) Dobrze wiedzieć że można zrobić go w tak łatwy i tani sposób:)

  • Hurija
    opóblokowany 11 lutego 2014 23:04 0Lubi

    O matko! Pychota. Muszę koniecznie zrobić, tym bardziej,że obecnie pije kupne. Niby całkiem ok skład, ale co swoje to swoje! Namówiłaś mnie!

  • siostraelwa
    opóblokowany 11 lutego 2014 23:09 0Lubi

    Z ciekawości zapytam, orientujesz się ile mozna takowe mleczko przetrzymywać? Ostatio robiłam i szukałam nt temat informacji 🙂

  • Agata Zając
    opóblokowany 11 lutego 2014 23:17 0Lubi

    Trudno mi się wypowiedzieć, bo nie próbowałam, ale znajoma osoba ćwiczyła w nich przez dłuższy czas i polecała 🙂

  • Agata Zając
    opóblokowany 11 lutego 2014 23:18 0Lubi

    Nie pomyślałam o tym. Dodać je podczas blendowania?

  • Agata Zając
    opóblokowany 11 lutego 2014 23:18 0Lubi

    znalazłam informację, że 2 dni 🙂

  • Unknown
    opóblokowany 11 lutego 2014 23:46 0Lubi

    Mniam! Napiłabym się takiego mleczka 🙂 Szczególnie, że robione w domu 🙂
    http://teaspoon-of-pleasure.blogspot.com/

  • MISIAiKICIA
    opóblokowany 12 lutego 2014 00:10 0Lubi

    Najtrudniej rozbroić tego kokosa 😉 narzędzia wyglądają jak narzędzia zbrodni 😛 hihi

  • Ania
    opóblokowany 12 lutego 2014 00:44 0Lubi

    ale się zgrałyśmy 😀 ja dziś dodałam jak zrobić mleko z wiórków a ty z całego kokosa 🙂

  • Ev
    opóblokowany 12 lutego 2014 01:16 0Lubi

    Booosko brzmi!

  • healthy story
    opóblokowany 12 lutego 2014 01:42 0Lubi

    takie proste, a takie pyszne!

  • Jane Doe
    opóblokowany 12 lutego 2014 03:21 0Lubi

    koniecznie muszę tego spróbować!

  • Jane Doe
    opóblokowany 12 lutego 2014 03:22 0Lubi

    albo migdały. można kupić od razu mielone migdały. często sama dodaję do blendera – polecam!

  • Unknown
    opóblokowany 12 lutego 2014 09:08 0Lubi

    Uwielbiam!

  • Nebeskaa
    opóblokowany 12 lutego 2014 10:52 0Lubi

    świetny i prosty sposób! 🙂

  • Julia
    opóblokowany 12 lutego 2014 11:15 0Lubi

    pycha! <3

  • littlefit
    opóblokowany 12 lutego 2014 14:47 0Lubi

    Kurde, no wszyscy o tym mleku ostatnio! To i ja spróbuję… w opcji bez blendera, bo niestety nie posiadam (jeszcze;))

  • Joanna
    opóblokowany 12 lutego 2014 14:58 0Lubi

    Pyszności! Nie pozostaje nic innego jak szukać kokosa i wypróbować:)

  • Pauline
    opóblokowany 12 lutego 2014 15:50 0Lubi

    Wielkie dzięki za ten przepis!!! Uwielbiam wszystko, co kokosowe i na pewno zrobię takie mleko 🙂

  • Anonimowy
    opóblokowany 12 lutego 2014 17:40 0Lubi

    Ale ochoty narobiłaś. 🙂

  • Agata Zając
    opóblokowany 12 lutego 2014 20:37 0Lubi

    Nie było tak źle jak myślałam 😉

  • Anonimowy
    opóblokowany 12 lutego 2014 21:00 0Lubi

    mmmmmmmmm! przypomniało mi się jak byłam dzieciakiem razem z moją siostrą próbowałyśmy dostać się do wnętrza kokosa… użyłyśmy wszystkich możliwych narzędzi jakie tata miał w garażu :D:D:D:D długo to trwało 😀

  • Anonimowy
    opóblokowany 16 lutego 2014 20:47 0Lubi

    A dodałaś cukru? BO samo jest obrzydliwe. Smakuje jak mydło……..

  • milortka
    opóblokowany 25 lutego 2014 01:10 0Lubi

    ja zrobiłam w sobotę późnym wieczorem, a dzisiaj (poniedziałek) myślałam, że rankiem doleję sobie do kawki, ale niestety "zwarzyło" się, oddzieliło, wiec wykorzystam raczej jedynie jako balsam 😉

  • Anonimowy
    opóblokowany 31 marca 2014 20:42 0Lubi

    Nawet nie wiedziałam, że mleko kokosowe jest tak zdrowe, jeśli to prawda to co tu przeczytałam http://sci-med.pl/mleko-kokosowe/ to nadaje się przy odchudzaniu

Skomentuj Nebeskaa Anuluj pisanie odpowiedzi